Nieuws

Smaakversterkers!

Weet jij nog welke smaken wij kunnen onderscheiden?

Smaakversterkers vallen onder de E-nummers op het etiket. Als deze uitgebreid zijn onderzocht, dan mogen deze worden gebruikt. De smaakversterkers E620-E650 versterken met name de smaak van andere stoffen. Ze worden vaak gebruikt in kant en klare soepen en maaltijden, zakjes smaakmakers, sauzen, chips en nog heel veel andere snacks. Deze smaakversterkers zitten niet in een gezond dagelijks eetpatroon, maar worden al gauw een weekkeuze.

Het antwoord op welke smaken wij kunnen onderscheiden zijn umami, zoet, zout, bitter en zuur. Een aantal voorbeelden van verse producten die deze smaken hebben:

  1. Umami -> sojaproducten, bepaalde groenten zoals tomaat en wortel, harde/oude kazen, pijnboompitten, ei, paddenstoelen
  2. Zoet -> fruit, gedroogde zuidvruchten, honing, diksap, ongebrande amandelen
  3. Zout -> zout, olijf, kaas, miso
  4. Bitter -> salie, grapefruit, artisjok, andijvie, witlof, spruitjes, pure chocola, bier
  5. Zuur -> citroen, azijn, granaatappel, yoghurt, augurk, kappertjes

Heerlijke producten om mee te variëren en er voor te zorgen dat er een smaakexplosie ontstaat!