Nieuws

Anders denken en Anders doen met duurzaamheid

Duurzaam eten. De eieren zijn bij mij thuis niet aan te slepen. Wil je net als ik een bewuste keuze hierin maken, dat kan koop eitjes met het keurmerk biologisch, EKO of Beter Leven. Alle beetjes helpen tenslotte. at eet je op en wat gooi je weg!

Verspilling van voedsel komt in ieder gezin voor. De grootste kostenpost is het eten dat in de kliko verdwijnt. Wees lief voor voedsel en bewaar het op de juiste plek, aanrecht, voorraadkast, koelkast en vriezer. Dan bederft jouw het minder snel. Houd rekening met de porties en heb je toch nog eten over, dan kun je de restjes nog prima gebruiken. Het liefst de dag erna, voor je lunch kan het ook erg lekker zijn.

Als iets over de datum is hoef je het nog niet meteen weg te gooien. Controleer altijd eerst welke houdbaarheidsdatum erop staat.

TGT (te gebruiken tot) betekent -> geen risico nemen. Dit product kun je beter weggooien.

Maar producten na de THT-datum (tenminste houdbaar tot) kun je vaak nog wel eten. Gebruik je zintuigen, kijk, ruik en proef om te beoordelen of zo’n product nog lekker is.

Dé duurzame keuken
1, Koop en kook op maat
2. Groente en fruit van het seizoen
3. Volkoren producten
4. Noten
5. Peulvruchten
6. Thee, koffie en kraanwater