Nieuws

De waarde van jouw voeding

Wat jij per dag nodig hebt aan energie en voedingsstoffen verschilt per persoon. Jouw leeftijd, lengte, gewicht, type werk, mate van activiteit en of je man of vrouw bent zijn van invloed op jouw energie inname.

Er zijn richtlijnen voor jouw dagelijkse hoeveelheid voeding die je nodig hebt. Het spreekt voor zich dat als je wilt afvallen, je ook minder energie nodig hebt, maar het is wel belangrijk dat je eten uit de juiste voedingsstoffen bestaat. De hoeveelheid groenten en fruit ontloopt elkaar niet of je vrouw of man bent. Maar ben je een vrouw van bijvoorbeeld 45 jaar , dan is het advies om 4 tot 5 bruine of volkoren boterhammen per dag te eten. Mannen van dezelfde leeftijd mogen er 2 tot 3 meer op een dag. Voordat het te gedetailleerd wordt, met het begeleidingstraject van Dé Voedingsstudio maak ik jouw eetpatroon samen met jou op maat voor een lekker eetpatroon. De vaste basis zijn de producten die in de Schijf van Vijf staan. Deze hebben een positief effect op jouw gezondheid. Er zijn uiteraard ook producten die te veel suiker, zout en verzadigd vet bevatten, of juist te weinig vezels. Deze producten vallen in de categorie Dag- en Weekkeuzes. Een klein koekje, stukje chocola of een paar dropjes zijn dagkeuzes. Elke dag is hier overigens ruimte voor om het in je eetpatroon in te passen. En jouw lekkere croissant, zakje chips, kroketje, diepvriespizza of glaasje wijn zijn weekkeuzes. En van die weekkeuzes is het advies om er niet meer dan 3 x per week te eten.

En voor alle hypes rondom afvallen en voeding. Bij Dé Voedingsstudio worden koolhydraten wél in jouw gezonde eetpatroon ingepast. Want het effect van het op maat gemaakte voedingspatroon is dat dit in jouw nieuwe leefstijl past, je het kunt volhouden, het geen straf is om gezond én lekker te eten en een heerlijke bijkomstigheid is dat je afvalt!