Nieuws

Anders denken Anders doen over gewoontes

Gewoontes zijn ingebouwd!

Renoveer ze in 7 dagen.

Dag 1 -> Kies VOLKOREN. Je darmen zijn belangrijk voor je gezondheid en hebben vezels nodig. Als je veel vezels eet, verminder je met 20 % de kans op hart- en vaatziekten. Leer jezelf aan om standaard voor volkorenbrood en volkorenproducten te kiezen. En met zilvervliesrijst erbij leg je een belangrijke basis voor je gezondheid.

Dag 2 -> Eet voldoende GROENTE. We eten vaak veel te weinig groente. Het advies is minimaal 200 gram, maar kies liever voor 250-300
gram per dag. En als je die hoeveelheid verdeeld over de dag, dan zijn de porties behapbaar.

Dag 3 -> Drink WATER. Water is belangrijk om je lichaam te hydrateren. Maar hoe wen je aan de neutrale smaak. door frisdranken te drinken houd je jezelf aan de zoete smaak. Water is gezond! Dus drink minimaal 1.5 liter per dag.


Dag 4 -> Een gezond GEWICHT. Kilo’s en BMI zijn niet meer de leidraad, maar vooral de buikomvang is belangrijk voor een gezond gewicht. Vet bij je buik is het gevaarlijkst. Bij een te hoog vetpercentage rond je organen raakt je
hormoonhuishouding verstoord en krijg je meer risico op suikerziekte en hart- en vaatziekte.

Dag 5 -> Elke dag BEWEGEN. Met een zittend beroep is 2 x per week sporten echt aan de krappe kant. Zorg dat je elke dag actief bent. Maak een wandeling, neem de trap in plaats van de lift, loop of fiets naar je afspraak.

Dag 6 -> Kies PLANTAARDIG. Je hoeft niet gelijk vegan te gaan, maar vlees levert veel calorieën en het bevat geen vezels. Kies daarom vaker voor plantaardig. En het is ook nog eens goed voor het milieu.

Dag 7 -> Beperk ZOUT. Teveel zout is slecht voor je hart, bloedvaten, nieren en je kunt er een te hoge bloeddruk van krijgen. Beperk daarom zoveel mogelijk bewerkte producten en breng je eten op smaak met kruiden in plaats van zout.